Huis onder water: restschuldregeling vervalt

Huis onder water: restschuldregeling vervalt
4 augustus 2017


Stel uw huis staat onder water. Na verkoop van uw huis zou een schuld resteren. Omdat deze restschuld geen eigen woningschuld is, kunt u de rente niet aftrekken. Daardoor wordt het voor u lastiger om door te stromen naar een nieuwe woning. Om dit gevolg te voorkomen is in 2012 een tijdelijke crisismaatregel ingevoerd: de rente op de restschuld is maximaal 15 jaar toch aftrekbaar. De maatregel loopt op 31 december 2017 af.

De Vereniging Eigen Huis heeft gevraagd de regeling te verlengen. Dat gaat echter niet gebeuren. In de Tweede Kamer heeft de Staatssecretaris aangegeven dat het aantal huizentransacties en de huizenprijzen zich hebben hersteld. Hij acht het waarschijnlijk dat het percentage huizen onder water eind 2017 weer op het niveau van voor de crisis zal zijn, met als groot verschil dat de rente nu veel lager is.

Tip: Staat uw huis onder water en overweegt u de komende maanden te verhuizen? Als u in 2017 uw huis overdraagt, kunt u nog 15 jaar van de restschuldregeling gebruik maken. Daardoor zijn uw nettolasten lager dan bij overdracht na 2017.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.